Шановні клієнти, ми працюємо для вас! Приймаємо замовлення з понеділка по суботу.
Каталог товарів

Блог

Категорії
Розрахунок та вибір перерізу кабелю
Розрахунок та вибір перерізу кабелю

Вибір проводів базується на розмірі поперечного перерізу, що є критичним фактором. Це визначає максимальний безпечний струм, який може пройти через них. Якщо битова розетка підтримує максимальну силу струму до 16А, то відповідно до нормативних вимог, провід, який підводиться до розетки, повинен мати поперечне перерізне площу не менше 1,5 мм². 

Види і типи стабілізаторів напруги: принцип роботи і сфера застосування
Види і типи стабілізаторів напруги: принцип роботи і сфера застосування

Нова електрична техніка може служити роками. Буває, взяв недавно недешевий телевізор, а він попрацював кілька місяців і раптово зламався. Ми починаємо обурюватися, звинувачувати виробника в несумлінності і шукати причини поломки. Але знайти слабке місце в самому пристрої виходить не завжди, адже проблема частіше не в ньому, а в якості мережевого струму.

Українська електромережу стабільністю не відрізняється. У ній частіше мають місце глибокі просадки, через які електроприлади працюють погано або взагалі не хочуть запускатися. До раптового виходу з ладу вони зазвичай не приводять, а поступово прискорюють знос робочого механізму. Але якщо знижена напруга різко стрибне, електроніка цього може не витримати. Доводиться розщедрюватися на ремонт, а краще підібрати відразу стабілізатор напруги. Головне, тільки вибрати, а яку саме модель, ми розповімо далі.

Скільки важать різні види цегли
Скільки важать різні види цегли

Цегла, як і раніше, застосовується в будівництві набагато частіше за будь-які інші матеріали. З цегли будують стіни та простінки, його застосовують для будівництва цоколів, кладки печей, облицювання фасадів. Для кожного з перерахованих завдань потрібна цегла з особливим набором властивостей, і, враховуючи це, виробники забезпечують дуже широкий асортимент цегли. Він відрізняється за матеріалом, з якого виготовляється, кольором, кількістю і розміром порожнин, стійкістю до впливу вологи і температур, міцністю, і, звичайно ж, вагою. Але навіщо потрібна інформація про вагу цегли? По-перше, вага однієї цеглини або цілої піддону корисно знати для забезпечення транспортування. По-друге, знаючи вагу цегли, можна приблизно розрахувати масу всієї будови, а цей показник необхідний для розрахунку фундаменту. Скільки ж важить одна цегла? Дати однозначну відповідь неможливо, тому що на вагу цегли впливає матеріал, його розміри та кількість порожнеч. Давайте постараємося розібратися, скільки важать різні види цегли печива. Така цегла важить близько 3.5-4 кг.

Скільки важить шифер та як його підняти на дах
Скільки важить шифер та як його підняти на дах

Шифер поступово поступається своїми позиціями на користь більш сучасних матеріалів, таких як металочерепиця, металопрофіль і бітумна черепиця. Але популярність його все ж таки залишається на досить високому рівні, і це пов'язано з незаперечними перевагами шиферу. Цей покрівельний матеріал коштує значно дешевше, монтувати його нескладно, шифер має гарні звукоізоляційні властивості і не гримить під дощем. Найчастіше споживачі відмовляються від шиферу на користь інших покрівельних матеріалів, мотивуючи це не дуже презентабельним зовнішнім виглядом шиферу, а також його великою вагою, яка спричиняє додаткові витрати на спорудження більш міцної кроквяної системи.

Але виробники не стоять на місці, і сучасний шифер може виглядати дуже презентабельно, зберігати свій зовнішній вигляд протягом тривалого часу і мати вагу, що можна порівняти з вагою інших покрівельних матеріалів. Сьогодні поговоримо про вагу шиферу та про те, як його підняти на дах.

Гіпсова плитка в інтер'єрі
Гіпсова плитка в інтер'єрі

Робите ремонт у квартирі чи намагаєтеся дещо «освіжити» старий інтер'єр, який вже відверто набрид? Хочете додати трохи затишку, тепла та стилю до свого будинку? У цьому вам допоможе декоративна плитка гіпсова. У чому особливості матеріалу, як правильно його монтувати, огляд готових проектів – все у нашій статті.

Що робити, якщо цемент потрапив у око?
Що робити, якщо цемент потрапив у око?

Все знают, что во время строительных и ремонтных работ обязательно нужно использовать средства индивидуальной защиты, такие как респиратор, очки, перчатки, специальная обувь. Но часто в хозяйстве всего этого просто нет, а опытные строители настолько суровы, что сознательно пренебрегают правилами безопасности и рискуют своим здоровьем. Но от всего не застрахуешься, и иногда даже с самыми осторожными случаются неприятные казусы. Ведь согласитесь, мало кому в голову придет надевать защитные очки при кладке кирпича или замешивании раствора. И иногда цементная пыль или раствор могут попасть в глаз. Стоит помнить, что цемент – агрессивное химическое вещество, которое способно нанести серьезный вред вашему зрению, поэтому нужно знать, как действовать в подобных случаях и не медлить ни секунды.